Benefit from GE expertise wherever you are!

Virtual training provides fundamental knowledge about GE’s technology solutions.
Participants will learn about the basics of variable frequency drives, automation and control systems as well as motors and generators to understand the range of applications and how to efficiently operate the equipment.

Format

  • Live training with a GE expert
  • Set-up as a Microsoft Teams meeting
  • Interactive small group training
  • Digital training materials provided upfront (PDF)

Required equipment

  • Laptop or PC
  • Internet connection
  • Headset and camera
 

Calendar

  • All training courses will be delivered in English language. Additional languages on request;
  • All training times shown below are in central European time zone (CET);
  • For individual training course, please don’t hesitate to contact us

MV7000

  • Introduction to the drive systems
  • General overview of MV7000 drive
  • Power part description by means of electrical diagram
  • PECe system software and Quick panel
Dates Duration Time (CET)
11 - 12 May 2021 6 hours (2 x 3 hours) 9:00 am - 12:00 pm
8 - 9 June 2021 6 hours (2 x 3 hours) 2:00 pm - 5:00 pm

REQUEST INFORMATION

 

SFC/Semipol

  • Fundamentals of SFC/SEE Semipol
  • Hardware components and control software
  • Basic faultfinding and troubleshooting of the drive
  • Basic maintenance tasks
Dates Duration Time (CET)
20 - 21 May 2021 6 hours (2 x 3 hours) 9:00 am - 12:00 pm

REQUEST INFORMATION

 

P80i Application Overview

  • P80i - Controller applications and navigation
  • P80i variables, searches and basic editing
  • Controller communications setup and program build/download
  • Pertu introduction, navigation and configuration
Dates Duration Time (CET)
5 - 6 May 2021 6 hours (2 x 3 hours) 3:00 pm - 6:00 pm

REQUEST INFORMATION

 

Electrical Propulsion System

  • Fundamentals of Electrical Propulsion System (EPS)
  • Architecture and technology
  • Issue identification and troubleshooting
  • Basic maintenance tasks
  • Procedures related to replacing equipment, reloading software and understanding safety rules
Dates Duration Time (CET)
10 - 11 May 2021 6 hours (2 x 3 hours) 9:00 am - 12:00 pm

REQUEST INFORMATION

 

Generator and EX2100e

  • Basics of power generation
  • Basics of generators, including generator maintenance
  • AVR overview and software
  • AVR operation recommendations, including but not limited to: startup, PF control, V control VAr control and synchronization
Dates Duration Time (CET)
25 - 26 May 2021 6 hours (2 x 3 hours) 9:00 am - 12:00 pm

REQUEST INFORMATION

 

LV8000

  • Introduction and fundamentals of LV8000 drives
  • Hardware components and control software
  • Maintenance tasks
  • Basic faultfinding and troubleshooting
Dates Duration Time (CET)
2 - 3 June 2021 6 hours (2 x 3 hours) 9:00 am - 12:00 pm

REQUEST INFORMATION

 

Dynamic Positioning

  • Principles of Dynamic Positioning
  • Diagnostics and maintenance functionality for monitoring and fault finding, including the system diagnostic webpages and use of the DP operator consoles for diagnostics and system monitoring
  • Basic hardware maintenance tasks
  • Diagnose hardware and communications problems
  • Practical fault-finding relating to real-world vessel situations
Dates Duration Time (CET)
14 - 18 June 2021 15 hours (5 x 3 hours) 11:00 am - 2:00 pm on day 1
10:00 am - 1:00 pm on the 4 other days

REQUEST INFORMATION

 

Motors

  • Principle of operation, motor construction & functions
  • Motor application and selection
  • Stator function and rotor function
  • Performance and testing of motor
  • Inspection and maintenance
Dates Duration Time (CET)
22 June 2021 6 hours 9:00 am - 3:00 pm

REQUEST INFORMATION

 

MV6000

  • MV6 Product Introduction
  • MV6 Single Line Diagram
  • MV6 General Arrangement and major components
  • HMI Overview, Pertu & Monipertu recording
Dates Duration Time (CET)
18 - 19 May 2021 6 hours (2 x 3 hours) 9:00 am - 12:00 pm
15 - 16 June 2021 6 hours (2 x 3 hours) 9:00 am - 12:00 pm

REQUEST INFORMATION

 

HPCi

  • System overview and hardware components
  • Installation and starting P80i software
  • Structure of a project
  • Building & Loading programs
  • P80i tools, Pertu and Monipertu software
Dates Duration Time (CET)
29 - 30 April 2021 6 hours (2 x 3 hours) 9:00 am - 12:00 pm
24 - 25 June 2021 6 hours (2 x 3 hours) 2:00 pm - 5:00 pm

REQUEST INFORMATION

 
 
 
  Have any questions for our team?


CONTACT US  NEED SERVICES